SDE++

Grootverbruiker van energie?

Is je energieaansluiting groter dan 3x80A én heb je een SDE subsidie? Dan heb je een brutoproductiemeter nodig.

Brutoproductiemeter

Een brutoproductiemeter (BPM) registreert precies hoeveel stroom je zelf opwekt. Het Meetbedrijf plaatst deze energiemeters en zorgt ervoor dat de meetdata automatisch bij de netwerkbeheerder en je energieleverancier terecht komt. Ook CertiQ ontvangt de meetdata en controleert deze. Vervolgens betaalt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de SDE++-subsidie aan je uit.

Ik heb een BPM nodig

Type brutoproductiemeter

Brutoproductiemeters meten direct of indirect hoeveel energie jij opwekt. Dit is afhankelijk van het piekvermogen van de hoeveelheid zelfopgewekt vermogen. Meestal ligt bij 250 zonnepanelen het omslagpunt en is een indirecte energiemeter nodig.

Installatievoorschriften

Direct

Is het piekvermogen kleiner dan 70kW? Dan heb je aan één of meerdere directe brutoproductiemeter(s) genoeg

Indirect

Is het piekvermogen groter dan 70kW? Dan heb je een indirecte brutoproductiemeter nodig

MLOEA

De afkorting MLOEA staat voor meerdere energieleveranciers op één aansluiting. Dit betekent dat het mogelijk wordt meerdere energiecontracten af te sluiten. MLOEA wordt toegepast bij:

  • Het apart verrekenen van verbruik en teruglevering;
  • Het delen van een aansluiting met anderen;
  • Het plaatsen van laadmogelijkheden bij je gebouw.


Omdat de netbeheerder dankzij een MLOEA geen nieuwe aansluiting hoeft aan te leggen, bespaart dit veel tijd en geld.

Contact

Hoe zit dat met?

Gezien zakelijke zonnepanelen vooralsnog meestal niet rendabel zijn zonder overheidssteun, is de eerste stap in het proces het aanvragen van de SDE++-subsidie. Dit kun je eventueel zelf doen. Let er wel op dat dit proces secuur en volledig foutloos moet gebeuren, anders loop je, je kans op subsidie mis. Het uitbesteden van een aanvraag maakt de kans op toekenning van subsidie veel groter. We werken hierin nauw samen met Groendus, die honderden aanvragen per jaar verzorgd.

Wanneer je wilt beginnen met energie terugleveren dan moet je dit aangeven op www.energieleveren.nl. Na je aanmelding controleert de netbeheerder of je huidige elektriciteitsmeter geschikt is voor teruglevering. Is dit niet het geval? Geen zorgen! In dat geval zorgt de beheerder ervoor dat je een passende meter krijgt, meestal ook nog eens gratis.

De bruto-productiemeter registreert hoeveel energie je produceert. Over de hoeveelheid geproduceerde energie wordt de SDE++-subsidie uitbetaald. Deze meter is dus nodig om het uit te betalen bedrag te bepalen.

Subsidie aanvragen moet secuur en foutloos gebeuren. Het uitbesteden van een aanvraag maakt de kans op toekenning van subsidie veel groter. We werken hierin nauw samen met Groendus, die honderden aanvragen per jaar verzorgd.

Zakelijke zonnepanelen zijn meestal nog niet rendabel zonder overheidssubsidie. Hoogstwaarschijnlijk dien je dus eerst de SDE++ subsidie aan te vragen. Het aanvragen van een subsidie is echter een vak apart en moet zo secuur mogelijk gebeuren. Het uitbesteden van een aanvraag maakt de kans op toekenning van subsidie veel groter. We werken hierin nauw samen met Groendus, die honderden aanvragen per jaar verzorgd.

Ja dat kan. Voor de plaatsing van zonnepanelen op bedrijfsdaken werkt Het Meetbedrijf nauw samen met Groendus, die al honderden zakelijke zonnedaken realiseerde. Groendus neemt op locatie de wensen, mogelijkheden en het proces met je door. We rekenen uit wat de zonnepanelen op je dak je opleveren en inventariseren de technische randvoorwaarden. Staat niets zonnepanelen op je dak in de weg? Dan gaan we aan de slag met de aanvraag van subsidie.

MLOEA staat voor meerdere energieleveranciers op één aansluiting. MLOEA biedt ondernemers keuzevrijheid. Er zijn meer dan zestig energieleveranciers in Nederland. Goedkoop, groen, lokaal. Elke leverancier heeft zo zijn eigen voordelen. Met MLOEA hoef je niet te kiezen voor één leverancier. Dan kies je gewoon een andere leverancier voor je laadpalen. Of voor de teruglevering van de eigen opwek uit zonnepanelen. Verhuur je bedrijfsruimtes? Als je MLOEA hebt, kun je alle huurders zélf een leverancier laten kiezen.